Huisartsen Hoge Hond is geopend op:
maandag t/m vrijdag van 08:00u - 17:00u
Spoednummer:
0570633371
Spoednummer: 0570633371
Geopend op: maandag t/m vrijdag van 08:00u - 17:00u

Praktijkfolder

L1010242-110125-60

Spreekuren

Volgens afspraak. Dit geldt tevens voor de spreekuren van de assistentes en de praktijkverpleegkundige. Afspraken dienen gemaakt te worden voor 10.30 uur.

Telefonische spreekuren

U kunt voor korte consulten, uitslagen van laboratorium, etc., uw huisarts opbellen. Indien het nodig is dat hij of zij u daar persoonlijk over spreekt, vertelt de assistente u wanneer u later op de dag wordt teruggebeld door de arts. Voor de praktijkverpleegkundige geldt dezelfde handelswijze.

Wrattenspreekuur

Behandeling van wratten gebeurt door de assistentes op de 1e en 3e woensdag en donderdag van de maand. U moet hiervoor een afspraak maken.  

Aanvraag Huisbezoek

Indien u niet in staat bent naar het spreekuur te komen, kunt u via de assistentes de huisarts of de praktijkverpleegkundige vragen bij u thuis te komen. U moet dit aanvragen voor 10.30 uur.

Recepten

Uw huisarts zet in de computer een recept voor medicijnen tot aan de datum van uw volgende bezoek. Dat kan over een maand zijn, maar ook over een jaar, afhankelijk van wat Uw huisarts zinvol vindt. De apotheek kan zien voor hoelang de medicijnen zijn voorgeschreven: U hoeft dus niet de assistente te bellen voor een herhaalrecept!

De apotheek mag ·voor maximaal 3 maanden medicijnen afleveren, afhankelijk van het soort medicijn. Een voor u geheel nieuw middel wordt voor de eerste maal slechts afgeleverd voor 15 dagen. ·Medicijnen die zijn voorgeschreven door uw specialist worden NIET door uw huisarts herhaald. Als u toch te kort komt, is het de bedoeling dat u de medicijnen aanvraagt bij de arts, die ze heeft voorgeschreven: het liefst 1 a 2 dagen van tevoren.
Medicijnen aangevraagd voor 10.30 uur kunt u dezelfde dag na 15.00 uur bij de apotheek ophalen of laten bezorgen.

Opleidingspraktijk

Huisarts Pricker leidt huisartsen op in samenwerking met het huisartseninstituut te Groningen. Daardoor heeft uw eigen huisarts soms geen spreekuur. De huisarts in opleiding heeft dan spreekuur.

Praktijkassistentes

In het centrum werken een 12-tal assistentes. Naast het telefonisch te woord staan van patiënten, het maken van afspraken en administratief werk, verlenen zij ook direkte patiëntenzorg, ter ondersteuning van de artsen: bloed- en urine onderzoek, metingen zoals gewicht, bloeddruk, het verwijderen van hechtingen, wondcontroles, uitstrijkjes maken enz..

Deze verrichtingen vinden plaats na het maken van een afspraak. Urine dient u 's ochtends tussen 8.00 uur en 10.30 uur te brengen.

Wachtkamers

Het Medisch Centrum heeft twee wachtkamers. Bij binnenkomst kunt u op het informatiebord zien in welke wachtkamer u moet plaats nemen, ook als u voor het laboratorium komt.

Als u geen afspraak hebt, kunt u zich melden bij de balie. Hebt u een afspraak, dan kunt u doorlopen naar de wachtkamer.

Medisch Dossier

Alle huisartsen in Deventer en Salland werken met het huisartsen informatiesysteem Medicom. Patiëntgegevens zijn, onder zorgvuldige privacy voorwaarden, met andere artsen uitwisselbaar. Daardoor kan hulp tijdens waarnemingen en op de huisartsenpost zo goed mogelijk verleend worden. Indien u wilt dat uw gegevens geblokkeerd worden voor waarnemend artsen, dan kunt u dit melden bij uw huisarts.